Yleiset hygieniaohjeet kissanäyttelyyn
1. Tarkista hyvissä ajoin ennen kissanäyttelyä, että kissasi tarvittavat rokotukset ovat voimassa.
2. Jos perheesi kissoista yksikin osoittaa ripulin, nuhan tai muun sairastumisen merkkejä, on silloin parasta kaikkien kannalta, että perheen kaikki kissat jäävät kotiin. Eläinlääkärintodistusta vastaan näyttelymaksusta saa takaisin 75 % järjestävältä yhdistykseltä.
3. Muista pitää tarpeeksi pitkiä välejä näyttelyihin osallistumisessa, jotta kissasi ei rasitu liikaa. Stressi heikentää vastustuskykyä.
4. Pidäthän näyttelykissat erillään kantavista ja pentujaan hoitavista emoista sekä alle luovutusikäisistä pennuista.
5. Varaa näyttelyä varten omat puhtaat verhot, ruoka- ja saniteettiastiat. Voit myös käyttää omaa puhdistettua näyttelyhäkkiä.
6. Vaikka järjestäjä onkin desinfioinut häkit näyttelyn pystytyksen yhteydessä, voit vielä itse desinfioida ja pyyhkiä häkin ennen verhojen asettamista. Näyttelyyn on hyvä varata desinfiointiainetta, kertakäyttöpaperia ja roskapusseja.
Noudata desinfiointiaineen käyttöohjetta ja huomioi riittävä vaikutusaika. PHMB-biguanidiyhdisteitä ei tulisi käyttää näyttelytilassa, koska niiden on todettu olevan terveydelle hyvin haitallisia erityisesti hengitettyinä.
7. HUOLEHDI KÄSIHYGIENIASTASI. Pese kätesi vedellä ja saippualla ja kuivaa ne hyvin. Muista pestä myös sormienvälit, kämmenselät ja kynnenaluset. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista käsidesiä. Pese ja desinfioi käsiäsi useasti näyttelypäivän aikana!
8. Näyttelyhäkin edustaan saa laittaa ”Ethän koske kissaa” -merkin tai kirkkaan läpinäkyvän muovin. Häkkiä ei kuitenkaan saa lukita.
9. Opasta ystävällisesti yleisöä olemaan koskematta kissoihin. Jos annat luvan koskea kissaasi, huolehdi, että kädet pestään tai desinfioidaan ensin. Älä koske muiden kissoihin ilman, että peset tai desinfioit kätesi ennen ja jälkeen.
10. Varaa näyttelyyn kissallesi omat lelut ja huiskat, älä anna sen leikkiä toisten käyttämillä leluilla. Myös tuomariarvosteluun voi viedä oman huiskan.
11. Tyhjennä hiekkalaatikko kannellisiin, tarkoitusta varten varattuihin jätesäkkisäiliöihin. Älä laita jätöksiä ja/tai hiekkaa vessanpönttöön tai paperikoreihin.
12. Muista, että kissan omistajana vastaat kissasta ja näyttelyhäkin siisteydestä koko näyttelyn ajan. Näyttelyhäkki ja sen ympäristö on jätettävä siistiksi näyttelyn päätyttyä!
13. Pese näyttelyverhot heti näyttelyn jälkeen. Vaihda ja pese näyttelyn jälkeen myös omat vaatteesi ja peseydy itsekin hyvin. Myös kevythäkki ja näyttelylaukku tulee pestä, käsitellä desinfiointiaineella tai saunottaa.
Muista, että oma toimintasi vaikuttaa merkittävästi kissasi tartuntariskiin!